digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Džematlijama donirano preko 14 hiljada maraka za deset mjeseci

Autor: M.Đ. Februar 05, 2017 0

U proteklih deset mjeseci iz budžeta humanitarnog fonda ,,Exit'', u okviru Kuršumlije džamije, isplaćeno je 14.050,00KM na ime novčanih donacija socijalno ugroženim porodicama, bolesnim i starijim penzionerima.

U posljednjih trideset dana humanitarci su obišli 27 maglajskih porodica, a aktivnosti se intenzivno nastavljaju u smjeru bezuslovne podrške i pomoći potrebnim sugrađanima. Iako su donacije za fond stalne, donatori ne posustaju i redovno finansiraju ovaj jedinstveni maglajski projekat.

U proteklih mjesec dana aktivisti humanitarnog fonda ,,Exit'' neumorno su radili na obilasku socijalno ugroženih, bolesnih i starijih penzionera. Posjete obavljaju shodno preporukama poznanika i općenito Maglajlija, te prijedloge razmatraju na sedmičnom sastanku i prema usvojenom planu shodno raspoloživim sredstvima uručuju novčane donacije ili pakete za kućnu potrebu, odnosno poklon-pakete za starije penzionere koji nisu socijalno ugroženi. Iz fonda ističu da su svi članovi zaposleni, imaju vlastita primanja, te od humanitarnog rada nemaju i ne očekuju finansijske satisfakcije, jer zapravo i sami učestvuju u sedmičnim donacijama za spomenute aktivnost. Vjernici su pozvani da petkom poslije džume svojim sedmičnim prilogom od 1,00KM pomognu dugotrajno življenje ideje fonda, iz kojeg će se u toku svake sedmice donirati novac nekome od potrebnih sugrađana na području medžlisa Maglaj.

Najveći donator fonda jesu vjernici koji dolaze petkom na džumu u džamiju Kuršumliju, zatim su tu maglajski privatnici i svakako sugrađanke koje donacije dostavljaju mimo petka. Fond je osnovan u aprilu 2016. na prijedlog imama džemata Jusuf-pašine džamije u Maglaju, a uz podršku glavnog imama Nevres-ef. Hodžića i Džematskog odbora. Pored predsjednika fonda hfz. Hidajet-ef. Talića, aktivnosti (uplate i isplate) nadzire Džematski odbor u sastavu: Safet Bećirović, predsjednik odbora, Almin Karajbić, Armin Kalabić, Mirzet Hodžić, Omer Mulaomerović i Mahir Terzimehić.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine