digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Medžlis Orašje: Posjeta potpredsjednice FBiH

Autor: Mirsad Arnautalić Februar 15, 2017 0

Dana, 13.02.2017. god. podpredsjenica Federacije Bosne i Hercegovine gđa. Melika Mahmutbegović s saradnicima g. Salkom Zildžićem i g. Erdalom Selmanovićemje boravila u  službenoj posjeti Medžlisu islamske zajednice Orašje.  Ispred domaćina su je primili glavni imam Salim ef. Kanlić i predsjednik Medžlisa islamske zajdnice Orašje dr. sc. Mirsad ef. Arnautalić.

Razgovor je protekao u opuštenoj atmosferi gdje su se gosti upoznali s istorijom Orašja, od njegovog nastanka i prvih doseljavanja muslimana prije više od 150 godina, potom ratnog i poratnog perioda, pa sve do današnjih dana. Između ostalog, razgovaralo se i o aktualnim temama današnjice,a kao i u većini Bosne i Hercegovine problemi današnjice su nemogućnost zapošljavanja mladih, odlazak kako mladih, tako i drugih iz BiH i dr. Podpredsjenica je obećala pomoći koliko god bude mogla i koliko to njene nadležnosti budu dozvoljavale.

Na kraju posjete gosti su se zahvalili na srdačnom prijemu i otvorenom razgovoru, kao i domaćini kojima je posjeta podpredsednice gđe. Mahmutbegović njenih saradnika potvrdila da Orašje i ovaj dio Bosne i Hercegovine nije ostao zaboravljen. 

                                                                                                        

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine