digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Druženje za djecu: Kur'an - moj najbolji prijatelj

Autor: April 24, 2017 0

U okviru jednomjesečnih radionica i aktivnosti za djecu u džematu Pofalići, koje organizuje Aktiv žena ovog džemata u saradnji s džematskim odborom, u petak 21. aprila 2017.godine, poslije akšam-namaza upriličeno je druženje s hafizom Maidom Ibrahimovićem pod nazivom  „Kur'an - moj najbolji  prijatelj“.

 

Hafizu je dobrodošlicu poželio imam hadži Muzafer ef. Musić  te pohvalio mališane koji su došli naglasivši da su to najbolja djeca u džematu kad su prednost dala druženju u džamiji nad ostalim aktivnostima.

Hafiz Maid ef. Ibrahimović  tokom cijelog izlaganja držao je pažnju djece iznoseći im cijeli niz primjera iz stvarnog života, naglašavajući stalno ko nam je to u životu najbolji prijatelj. Predavanje je praćeno i detaljima iz vremena kada je hafiz memorisao Kur'an, kao i o velikoj ljubavi i želji prema Kur'anu koja se javila još kad je bio dječak. Izlaganje je privedeno kraju naglašavanjem vrijednosti i nagrada za učenje Kur'ana, a druženje je krunisano nagradama za pažljive slušaoce. Djeca su se natjecala u odgovorima, a najvredniju nagradu, kutiju za Kur'an, dobio je Jahja Tabaković koji je došao iz mekteba Heća-mahale. Svoju nagradu poklonio je hafizu, što je cijenjenog  gosta posebno dirnulo.

Pred jaciju namaz prisutni su se počastili kolačima koje su pripremile džematlijke. Predavanje je bilo korisno i za roditelje koji su pratili predavanje.

Da Allah nagradi hafiza i sve koji su su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj. Amin.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine