digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Mutevelije upoznate sa budućim aktivnostima u džematima

Autor: Džanan Ribić Mart 20, 2015 0

Sastanak druge grupe mutevelija tuzlanskoga Medžlisa održan je u prostorijama Behram-begove biblioteke. Predstavnici MIZ Tuzla, Dženan Rahmanović i Elmedin Avdibašić, mutevelije su upoznali o planiranim projektima koji se mogu sprovesti na nivou džemata.

 

Od mutevelija se očekuje da u narednome periodu na području svojih džemata procijene u kojoj mjeri bi određeni projekti mogli biti realizirani u džematima.

Tokom sastanka mutevelije su izrazile zahvalnost MIZ Tuzla na dosadašnjoj pomoći u realizaciji aktivnosti na nivou džemata, kao i zahvalnost zbog svesrdne spremnosti Medžlisa da i u budućnosti pomaže u radu džemata.

Sastanku je prisustvovalo deset mutevelija: Moranjačkić Ramiz (džemat Dobrnja-Milešići), Bašić Mujo (džemat Dobrnja-Mramor), Mehmedinović Šahbaz (džemat Ševar), Bašić Fahrudin (džemat Mihatovići), Kikanović Hašim (džemat Cerik), Sulejman Suljić (džemat Šići), Mujagić Senad (džemat Dobrnja), Delić Sead (džemat Lipnica), Ćehajić Husein (džemat Plane) i Žilić Mehmed (džemat Moluhe).

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine