digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Promocija 268 učača Kur'ana

Autor: Behaija Zeherović April 07, 2015 0

Jedan od veoma značajnih događaja na području Medžlisa IZ-e Visoko jeste manifestacija dodjele Kur'ana polaznicima mektebske nastave koji u tekućoj mektebskoj godini savladaju Uvod u Kur'ansko pismo i pođu učiti u Kur'anu.

U nedjelju 29.03.2015. godine poslije podne namaza glavni imam MIZ-e Visoko Ibrahim ef. Hadžić je u visočkoj Bijeloj džamiji uručio 268 Kur'ana polaznicima koji su u ovoj 2014/2015. mektebskoj godini uspješno, sa svojim mu'allimima i roditeljima, prešli Sufaru.

Ova manifestacija se održava već tri godine.

Prepuna Bijela džamija je svjedočila o dječijoj radosti, roditeljskom zadovoljstvu i familijarnom ponosu, kao i mu'allimskom ushićenju na plodove mukotrpnog rada. Ibrahim ef. Hadžić je ukratko, obraćajući se velikom broju džematlija, ukazao prisutnima na značaj i važnost poznavanja Kur'anskog pisma za kompletan ljudski život. Čestitao je roditeljima, djeci i muallimima na ovom velikom uspjehu te naglasio da će u našoj domovini inšaAllah uvijek biti onih koji uče Kuran i žive prema njegovim propisima. Toplo se zahvalio i sponzorima koji su bili uključeni u ovaj projekat, a to su UG Semerkand, Fondacija Turk-Bošnjak kulturni centar Zenica i privatna radnja „BH Misk“ vl. h. Anes Gagula.

268 polaznika mektebske nastave se sa osmijehom na licu i Kur'anima pod ručicama oko 15 sati vratilo svojim domovima, te su tamo nastavili razmijenjivati i slagati utiske sa ovog predivnog događaja.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine