digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Zahvalnica Općinskog vijeća Ilidža imamu Resulu Aliću

Autor: redakcija Mart 18, 2015 0

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Ilidža povodom Dana općine Ilidža održanoj u četvrtak, 12. marta 2015. godine u multimedijalnoj sali općine Ilidža dodijeljena su priznanja i zahvalnice pojedincima i kolektivima. Među deset odabranih koji su dobili zahvalnicu za doprinos razvoju lokalne zajednice u 2015. godine našlo se ime i našeg imama iz Dogloda Resul-ef. Alića.

 

U toku svog rada doprinos pruža i razvoju lokalne samouprave MZ Stup i poboljšanju uslova života građana. U toku mjeseca maja kada je naša zemlja bila pogođena poplavama koje su zahvatile i općinu Ilidža, daje poseban doprinos u pružanju pomoći građanima MZ Stup koji također bivaju pogođeni poplavama.

Za imama u džematu Doglodi koji se nalazi na području općine Ilidža (MZ Stup) postavljen je 2009. godine. Od tad u džematu odvija se vjerski život. Danas džemat Doglodi broji oko 500 članova Islamske zajednice i 180 polaznika mektebske nastave.

Iz biografije

Alić (Omer) Resul rođen je 11. februara 1987. godine u Zvorniku.

Svršenik je Gazi Husrev-begove medrese i Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu. Od 1999. godine živi na području općine Ilidža. Jedan je od poznatih učača Kur'ana u BiH. Učesnik je mnogobrojnih takmičenja u učenju Kur'ana: evropsko takmičenje u učenju Kur'ana u Zagrebu, svijetsko takmičenje u učenju Kur'ana u Maleziji-Kuala Lumpur, svijetsko takmičenje u učenju Kur'ana u Iranu i balkansko takmičenje u učenju Kur'ana u BiH. Obavlja dužnost imama, hatiba i muallima u džematu Doglodi-MIZ Sarajevo.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine