digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Kiseljak: Treći centralni mevlud i druženej za džematlijke

Autor: Nerimana Čeho Juni 01, 2015 0

Nakon prelijepog dana, u petak 29. maja 2015. godine, poslije akšam – namaza, proučen je Treći centralni mevlud i upriličeno druženje za žene u organizaciji Asocijacije žena „Fatma“ Kiseljak i Asocijacije žena Medžlisa islamske zajednice Kiseljak. Naime, odvijao se bogat program i sadržaj, kojeg su izvodile muallime našeg Medžlisa na čelu sa Derviša- hanumom Emšo

U ime organizatora program je otvorila i prisutne sugrađanke i gošće poselamila, muallima Nerimana Čeho, predsjednica Asocijacije „Fatma“ Kiseljak. Nerimana je posebno izrazila riječi hvale gošćama iz Sarajeva, Bugojna, Fojnice, Busovače i Visokog. Nakon obraćanja ašere je proučila hfz. Merjema Aletić.

Naš program je obogatila, svojim predivnim glasom, i Ajla Muratović iz Visokog.

Neizmjerno zadovoljstvo je bilo slušati predavanje muallime s Vratnika, MIZ-e Sarajevo, Enise Meštrovac. Enisa je obogatila naše znanje govoreći o važnosti našeg islamskog pozdrava, o našim sestrinskim i međuljudskim odnosima, sa posebnim osvrtom na odgoj naše djece i budućih generacija. Još jednom se najiskrenije zahvaljujemo Enisi što se odazvala našem pozivu i počastila nas svojim dolaskom.

Na kraju programa priredili smo druženje za sve žene u prostorijama Vakufsko-administrativnog centra. Uz kahvu, slatko i slano su se tu razmjenjivali utisci s mevluda, gdje su žene s oduševljenjem pričale o istom i iznijele mišljenja da ovakvih i sličnih druženja za žene treba biti u svim sredinama, a posebno u sredinama poput naše, jer na neki način ovo povezuje i jača nas muslimanke. Kažu da su „napunile svoju dušu“, i radosne se, nakon proučene jemek-dove od strane Adise Čeho, studentice FIN-a, uputiše svojim domovima.

Zahvaljujemo se svima onima koji su doprinjeli u realizaciji ovog projekta: MIZ-e Kiseljak na ustupljenom prostoru, na čelu sa predsjednikom Nerminom Merhemić, gl. imamu Emiru-ef. Pajt, džematskom odboru Kiseljak gdin-u Nuriji Đelil , i mjesnom imamu hfz. Seadu Babaluku.

Zahveljujemo se IO SDA na čelu sa predsjenikom Asmerom Japaur, koji su nam materijalno pomogli u realizaciji istog.

Zahvaljujemo svim ženama koje su dale neizmjeran doprinos u realiazciji ovog našeg druženja: Azri Babić, Đani Smajić, Amili Imamović, Aidi Pamić, Merhunisi Čeho, Nejri Emšo, Sumeji Ivazović, muallimi Naili, muallimi Seidi Grošo, Ameli Aletić itd.

 

 

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine